21. NYTT PERSPEKTIV


Den senaste tiden har det blivit tydligare för mig att jag kan bättra på mitt humör radikalt genom att byta perspektiv, och därmed se annorlunda på något som dragit ner mig. Att skifta perspektiv kan göra natt till dag, gråt till skratt och hopplöshet till hopp. Låt mig ta ett exempel på hur annorlunada det kan bli när man förändrar perspektivet. Jag såg följande på text-tv:

Hur skulle det kunna bli om vi i stället ser det så här? Vildsvin brutalt mördad i människoattack

Ett vildsvin i 5-årsåldern mördades brutalt efter att ha blivit anfallen av en människomobb i en skog i Tidaholmstrakten på lördagen, uppger polisen. Angreppet skedde i samband med att vildsvinet var ute på promenad för att äta. Vildsvinet lyckades överleva första skottet och fly trots svåra skador, som enligt polisen var i nedre delen av kroppen. Därefter förföljdes vildsvinet och skjöts på nytt och avled. Vildsvinet fördes till människornas hem och tros ha styckats och frysts in. Vildsvinets kamrater kommer inte att höras om omständigheterna kring mordet. Det finns allvarliga brottsmisstankar i sammanhanget.

Och varför står egentligen Robin Williams rollfigur på katedern?

Något som grämer dig? Dags att byta perspektiv? Vilket perpektiv skulle tjäna dig bättre?

 

Our Recent Posts

Tags

076 248 63 16

©2019 av OPTIMALIST Roger Bengtsson