10. KONSTEN ATT INTE BRY SIG


Det finns saker som man går runt och känner sig tvungen att bry sig om. Det kan vara allt från att alltid ha ett perfekt städat hem som luktar nybakade bullar till att lägga pengar i trivselkassan på jobbet för att tanten, som du aldrig träffat, på ekonomikontoret fyller år. Eller varför inte må dåligt inför varje sommar då du inser att förra årets badkläder har krympt? Alla har vi krav som vi blir stressade av, förväntningar som vi inte kan leva upp till och aktiviteter som vi egentligen inte har lust med. Jag har läst boken “the magic of not giving a f*ck: och ändå få ut mer av livet” av Sarah Knight och hon har en tvåstegsmetod för att sluta bry sig om sånt som får dig att må dåligt och istället lägga energin på vettigare saker: 1. Bestäm dig för att inte bry dig. 2. Sluta bry dig. Rannsaka dig själv; vad är viktigt och vad är oviktigt för dig. Det som är oviktigt ska du bestämma dig för att sluta bry dig om. Det finns så klart saker som man inte kan strunta i som till exempel att följa lagar, betala räkningar och dylikt men jobbets årliga julklappsspel måste du inte bry dig om ifall det känns oviktigt. När du har listat allt som du vill bry dig om och allt som du ska sluta bry dig om är det dags för steg två; sluta bry dig. För att motivera dig själv kan du tänka på vad du vinner genom att sluta bry dig; tid, energi, pengar. Sarah Knight varnar för att inte bli en okänslig idiot bara för att du slutar bry dig om vissa saker. Ta det lugnt i början. Börja med det som bara berör dig och fortsätt sen med de svårare sluta-bry-mig-målen. Låter det klokt, som något du vill prova och vill veta mer om? Då rekommenderar jag att du läser boken “the magic of not giving a f*ck: och ändå få ut mer av livet” av Sarah Knight för att få en djupare förståelse och fler tips och övningar.

 

Our Recent Posts

Tags

076 248 63 16

©2019 av OPTIMALIST Roger Bengtsson