2. UPPFÖRSBACKE

Det fanns en gång en karaktär på tv som kallades Sally Santesson. Hon sa något i stil med att "som vi alla vet, det går inte att bromsa sig ur en uppförsbacke!". Precis så är det.

Då tänker jag inte bara på när man cyklar i ettans växel och långsamt kämpar uppför den branta backen och svettas så ymnigt att det blir ett blött spår på stigen efter sig likt en snigel. Hur jobbigt det än är så måste man fortsätta trampa för att ta sig upp till backkrönet där man kan vila benen och låta cykeln rulla framåt av sig själv. Slutar man att trampa i uppförsbacken så kommer cykeln att rulla baklänges och man hamnar till slut i diket bland nässlor och hundskit.

Jag tänker att så är det i övriga livet också. När det är stormigt och svårt och man kämpar för att hålla näsan över vattenytan då kan man inte bromsa sig för då sjunker man ner i det mörka svarta. Det känns kanske inte som att det är full fart framåt i dessa motgångar men tänk om man kämpade lika mycket när det är plan mark och spegelblank sjö. Tänk så långt man skulle komma då. Kanske till och med nå sitt mål och ännu mer. Snälla, glöm aldrig att det är svårt att bromsa sig ur en uppförsbacke.

 

Our Recent Posts

Tags

076 248 63 16

©2019 av OPTIMALIST Roger Bengtsson